AKTIVIZAM & UMREŽAVANJE

Evropska omladinska kartica (EYCA)

2024

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična i besplatna benefit kartica, podržana od strane Ministarstva sporta i mladih, koja u Crnoj Gori omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

Značaj projekta i pozitivni efekti na kvalitet života mladih ljudi su prepoznati kroz različita strateška dokumenta, kao što su Srednjoročni program rada Vlade Crne Gore (2022-2024) i Program osnaživanja Evropske omladinske kartice (2022-2024), te lokalni akcioni planovi i strategije, a program je do sada okupio više od 40.000 korisnika širom naše zemlje.

Snažna partnerstva i umrežavanje sa državnim institucijama, akademskom i naučnom zajednicom, biznis i civilnim sektorom, lokalnim samoupravama, domaćim i međunarodnim organizacijama omogućila su kreiranje velikog broja benefita i povoljnosti, koji su Evropsku omladinsku karticu (EYCA) pozicionirali kao najkorišćeniji i najpopularniji omladinski program u Crnoj Gori.

Prateći potrebe korisnika i globalne tehnoološke trendove, projektni tim je pored fizičke kartice, omogućio korišćenje i digitalne verzije kroz mobilnu aplikaciju EYCA Montenegro, koja je dostupna od januara 2022. godine i pruža veći spektar mogućnosti u korišćenju popusta i povoljnosti.

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori od 2018. godine realizuje NVO „Centar za omladinsku edukaciju” uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih, u ime Vlade Crne Crne Gore.

Partner/donator

CRNA GORA

Ministarstvo sporta i mladih

DRUŠTVENE MREŽE

Pogledaj ostale projekte

Document