Vijesti

01.10.2022

Odabrani finalisti Social Impact Award (SIA) programa za 2022. godinu

Odabrano je 10 finalista koji će u naredna tri mjeseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award – SIA).

Ideje koje su na osnovu kriterijuma inovati . . .

28.06.2022

NVO Centar za omladinsku edukaciju je jedan od inicijatora Deklaracije o socijalnoj ekonomiji

Projektni tim NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ je prisustvovao Forumu socijalnih inovacija 2022 koji se održao 15. juna u prostoru Miljenko Dereta u Beogradu pod sloganom „Širi dobar utica . . .

15.06.2022

Objavljeni video snimci na temu digitalizacije

Početkom februara u okviru projekta e-Services4ME raspisan je konkurs za izbor najboljihscenarija za video formu koja će prikazati kako mladi vide digitalizaciju i korišćenje e-usluga u Crnoj Gori . . .

10.06.2022

Konsultacije povodom izrade Nacrta programa razvoja EYCA kartice (2022-2024)

Projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA), koji čine predstavnici NVO Centar za omladinsku edukaciju i Ministarstvo sporta i mladih poziva svu zainteresovanu javnost na konsultacije povodom iz . . .

02.06.2022

Realizovane dvije radionice u sklopu projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“

U nedjelju, 29. maja u Hotelu CUE realizovane su dvije radionice u sklopu projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“. Ovim aktivnostima prisustvovalo j . . .

01.06.2022

Mladi od danas mogu preuzeti EYCA kartice u Nikšiću

Sredinom mjeseca potpisan je ugovor o saradnji na programu Evropske omladinske kartice (EYCA) između NVO "Centar za omladinsku edukaciju" i Opštine Nikšić. Tim povodom, u četvrtak, 31. maja u kaf . . .

28.05.2022

Kreću prve aktivnosti u sklopu projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“

Prve programske aktivnosti u okviru projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih" će se realizovati u nedjelju, 29. maja u Hotelu CUE sa početkom u 11h. N . . .

23.05.2022

Mladi sa sjevera Crne Gore na SIA edukativnim radionicama

Besplatne edukativne radionice za mlade iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana realizovane su u periodu od 18-20. maja , na kojima je učestvovalo više od 70 mladih ljudi. Oni su u sklopu jednodnevnih . . .

18.05.2022

Realizovane druge konsultacije u okviru kampanje "Dijalog sa mladima"

Kroz kampanju "Dijalog sa mladima" želimo da čujemo mišljenje svih onih čiji se glas ne čuje toliko često, a prije svega na temu o perspektivama zapošljavanja mladih u Crnoj Gori. Naša ciljna . . .

17.05.2022

Realizovane tri edukativne radionice u Podgorici u sklopu SIA programa

Realizovane tri edukativne radionice u Podgorici u sklopu SIA programa. Podsjećamo, neophodno je da svi zainteresovani prijave svoju ideju (pojedinačno ili u timu) do 31. maja tako što će ispuniti . . .

12.05.2022

Opština Nikšić novi partner na EYCA programu

Predsjednik NVO "Centar za omladinsku edukaciju", Jugoslav Radović i predsjednik opštine Nikšić, Marko Kovačević potpisali su ugovor o saradnji na programu Evropske omladinske kartice (EYCA), ko . . .

29.04.2022

Projekat „Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“ počeo sa realizacijom

Projekat ima za cilj unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija mladih za zapošljivost i realizaciju sopstvenih biznis ideja, kontinuiranu mobilnost na tržištu rada i ravnomjeran razvoj preduze . . .

24.04.2022

Realizovane dvije radionice na temu očuvanja životne sredine

Krajem februara je realizovana omladinska razmjena razmjena „Active Youth” koja je okupila 8 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tokom tri radna dana mladi su imali priliku da saznaju ne . . .

07.04.2022

Obilježen Međunarodni dan zdravlja

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi je uspješno realizovana u četvrtak, 7. aprila u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, a okupila je predstavnike državnih institucija i pa . . .

06.04.2022

Počinju edukativne radionice za mlade

Kreću besplatne edukativne radionice koje će se realizovati u više od 15 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društven . . .

31.03.2022

Realizovano 7 edukativnih radionica sa mladima

Saradnja Evropske omladinske kartice (EYCA) i lokalnih samouprava, omogućila je organizaciju više edukativnih radionica na različite teme iz oblasti komunikacija, upravljanja emocijama, omladinskog . . .

29.03.2022

Oglas za posao: Budi dio EYCA tima u Crnoj Gori

NVO “Centar za omladinsku edukaciju” raspisala je konkurs za Projekt koordinatora/ku. Prijavu (CV i motivaciono pismo) možeš poslati na mejl info@omladinskakartica.me, do 19. aprila 2022. godine . . .

24.03.2022

Učestvuj u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati u četvrtak, 7. aprila u 9h u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a okupiće predstavnike državnih institucija, međunarodnih organiz . . .

17.03.2022

Zvanično predstavljen Social Impact Award

Prijave za najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA), biće otvorene 21. marta, a za učešće će moći da se . . .

02.03.2022

Kreće Social Impact Award projekat u Crnoj Gori

Kreće Social Impact Award projekat u Crnoj Gori . . .

24.02.2022

Realizovana omladinska razmjena „Active Youth”

U nedjelju, 20. februara je realizovana omladinska razmjena „Active Youth” koja je okupila 8 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tokom tri radna dana mladi su imali priliku da saznaju ne . . .

12.02.2022

EYCA kartica dostupna svim brucošima Univerziteta Mediteran

Od ponedeljka 14. februara, brucoši Univerziteta “Mediteran” (generacija studenata upisana 2021/2022 godine) će imati priliku da preuzmu svoju posebno dizajniranu Evropsku omladinsku karticu (EY . . .

07.02.2022

Javni poziv: Osmisli kreativni video i ekranizuj svoju ideju!

Radni tim, koji čine predstavnici NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ i NVO „Gnijezdo“ realizuje međunarodni projekat „E-Services4ME“, u okviru kojeg otvara Javni konkurs za izbor četi . . .

26.01.2022

Poziv za učešće: Omladinska razmjena kroz program

Ukoliko imaš između 15 i 30 godina i želiš da saznaš više o omladinskom aktivizmu u kontekstu održivosti zelenih i lokalnih zajednica, edukuješ se o načinu smanjenja svakodnevnog otpada i uti . . .

Document